Meeste Nederlanders voelen zich niet gesteund door de maatregelen die op Prinsjesdag werden aangekondigd, zo blijkt

Maar liefst drie op de vijf (62 procent) Nederlanders voelen zich niet gesteund door de inflatie- en energieprijs corrigerende maatregelen die afgelopen Prinsjesdag gepresenteerd zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Wat kan meespelen in dit sentiment is het feit dat er nog veel onwetendheid is over de invloed van de maatregelen.
Zo zegt 36 procent niet te weten wat de inflatie- en energieprijs corrigerende maatregelen van Prinsjesdag voor hun portemonnee betekenen.
Steun vanuit overheid verwacht voor rondkomen
De inflatie- en energieprijs corrigerende maatregelen hebben als doel de Nederlander te steunen in het onderhouden van hun levensstandaard. Dat is ook de verantwoordelijkheid van de overheid, aldus 63 procent van de respondenten. Zij vinden dat de overheid moet bijspringen wanneer zij door de inflatie en stijgende energieprijzen hun gebruikelijke manier van leven niet meer zelfstandig kunnen opbrengen. Gezinnen met een onder modaal inkomen rekenen het meest op steun (81 procent), maar opvallend genoeg verwacht ook een aanzienlijk deel van de gezinnen met een bovenmodaal inkomen (60 procent) steun vanuit de overheid.
Nu al kostenbesparende keuzes in alle inkomens
De inflatie en stijgende energieprijzen leiden ertoe dat maar liefst 83 procent van de Nederlanders nu al kostenbesparende keuzes maakt. Opvallend is dat deze trend in gelijke mate plaatsvindt onder alle inkomensgroepen. Van de mensen met een beneden modaal inkomen maakt 84 procent kostenbesparende keuzes, van de groep modaal en bovenmodaal is dat respectievelijk 91 en 82 procent.
Bron: ManagersOnline (Lees beslist verder, het artikel gaat nog door!)