Hoe werkt het Linkedin-algoritme?

Facebook-achtige video’s, advertenties van bedrijven, vacatures, berichten van steeds weer dezelfde mensen. Het LinkedIn algoritme is een hot onderwerp. Wat is het nut van 1.000 connecties, als LinkedIn jouw bericht toch niet bij al die connecties in de tijdslijn plaatst?
In deze blog vind je naast wat statistieken uit eigen research ook de meest belangrijke ingrediënten van het algoritme en hoe je er je voordeel mee kunt doen, om blijvend bereik te genereren.
Onze tijdlijn is veranderd
Vergeleken met twee jaar geleden (november 2016) heeft onze tijdlijn een metamorfose ondergaan. Sinds 2014 houden wij iedere maand data bij over welke soort en type content onze tijdlijn domineert. In onderstaande grafiek zien we een aantal belangrijke verschuivingen.
- Nieuwsberichten met daarin een link naar een externe website domineren nog steeds onze tijdlijn, ze vormen voor ruim 40% onze feed. Wat wel opvalt is dat nieuwsberichten met links naar andere pagina’s binnen LinkedIn minder vertoond worden. Dit verklaart wellicht de enorme terugval in bereik en engagement van artikelen (zoals deze die je nu aan het lezen bent).
- Opvallend is dat berichten die uitsluitend bestaan uit tekst, dus zelfs zonder afbeelding, ook weer meer bereik krijgen (van 2 naar 6%).
- De grote nieuwkomer in onze tijdlijn is natuurlijk “native video”, bijna 1 op de 6 berichten is een native video. Dit gaat onder meer ten koste van nieuwsberichten waar verwezen wordt naar YouTube video. Het algoritme beloont dus video, waarbij de kijker niet weg wordt geleid van LinkedIn.
Bron: Salesgids
Lees beslist verder, je wint er veel mee voor jouw timeline!